Libanietiškas baklažanų, pomidorų ir avinžirnių troškinys
23 rugsėjo, 2010 Komentarų: 1
VASAROS – RUDENS SEZONAS (yra baklažanų)
“Toks pats fantastiškai skanus, kaip prancūziškas ratatouille“. Nes baklažanai su pomidorais skamba taip pat gerai kaip mocarela su pomidorais ar pomidorai su bazilikais. Šis derinys mėgstamas daugelyje šalių. O libanietiškas variantas ruošiamas su avinžirniais ir turi švelniai saldžiarūgštį skonį. Gali būti pateikiamas kaip garnyras arba vienas, šiltas arba šaltas. Receptas adaptuotas iš knygos Claudia Roden “Arabesque”.
Kad pavyktų: gerai ištroškinti baklažanus, kad prisigertų pomidorų skonio. Sudėtingumas: 3/5.
Patiekalas pagamintas, naudojant lietuviškus pomirodus bei česnakus (*) ir rytietiškus likusius produktus. 40% lietuviškų ingredientų.
Ingredientai (pagrindinis patiekalas: 2 porcijos, kaina žmogui -7Lt)
- 1 baklažanas;
- 3 valg.š. alyvuogių aliejaus;
- 2 česnako skiltelės, sutarkuoti*;
- 400g konservuotų ar šviežių pomidorų*;
- 0,5 stiklinės džiovintų avinžirnių, mirkyti 8val;
- 1valg.š. cukraus*;
- 0,5 arb.š. druskos;
- 1 valg.š. granatų sirupo (nebūtina);
- Žiupsnis juodųjų pipirų;
- Sauja šviežių ar 2 arb.š. džiovintų žolelių (petražolės, bazilikai);
- Reikmenys: keptuvė, puodas, nebūtinai – kepimo skarda.
Paruošimas (15min darbo, bendras ruošimo laikas – 1 val, avinžirnius mirkyti 8val)
Baklažaną perjauti per pusę ir supjaustyti plonais griežinėliais. Sudėti į skardą apšlakstyti 2 valg.š. alyvuogių aliejaus ir druska, įdėti į 200 laipsnių orkaitę 15min. Jei neturite orkaitės, baklažaną galite apkepti keptuvėje.
Per tą laiką įkaitinti likusį aliejų keptuvėj, 0,5min pakepinti česnaką, sudėti pomidorus, pakeptinti 1min, sudėti cukrų, druską, pastatyti troškintis 15min. Per tą laiką užpilti avinžirnius vandeniu ir pastatyti virti 30min. Kai pomidorai pasitroškinę, sudėti baklažanus ir patroškinti dar 15min. Sudėti avinžirnius, patroškinti dar 15min. Patiekti apibarsčius žalumynais.
Granatų sirupą galima pasigaminti pakaitinus 2 stiklines granatų sulčių su 2 valg.š. cukraus ir pusės citrinos sultimis apie 1 val ant vidutinės ugnies, kol sutirštės.
Atgalinis pranešimas: Libanietiškas mėsos pyragas “Kibbeh” « Rytai LT