Libanietiškas mėsos pyragas “Kibbeh“

“Kaip įdomu – kepsi kotletus orkaitėj ir skaninsi cinamonu? Tikrai skanu, darysiu ir pati“. Kibbeh – vienas populiariausių Libano patiekalų. Yra daugybė šio patiekalo variacijų, tačiau jis visada gaminama su bulgur kruopomis ir malta mėsa (dažniausiai aviena). Šis receptas adaptuotas iš knygos Claudia Roden “Arabesque”, jame mėsos ir kruopų pagrindas pagardinamas karamelizuotais svogūnais ir riešutais. Galima patiekti su libanietišku baklažanų ir pomidorų troškiniu.

Kad pavyktų: kuo smulkiau sukapoti Kibbeh pagrindą (dariau šį patiekalą ir su stambiau malta aviena – patiko daug mažiau). Sudėtingumas: 4/5.

Libanietiškas mėsos pyragas “Kibbeh”

Pagaminta, naudojant lietuvišką mėsą bei svogūnus (*) ir rytietiškas kruopas bei prieskonius. 80% lietuviškų ingredientų.

Ingredientai (4 porcijos, kaina žmogui su garnyru -12Lt)

Pagrindas

  1. 1/3 stiklinės bulgur kruopų, pasmulkinti su kavamale;
  2. 0,5 svogūno, susmulkinti*;
  3. 250g liesos maltos avienos ar ėrienos iš turgaus (galite susimalti patys kombaine su peiliais)*;
  4. 0,5 arb.š. druskos;
  5. Žiupsnis juodųjų pipirų;
  6. 0,5 arb.š. malto cinamono;
  7. 2 valg.š. alyvuogių aliejaus.

Viršus

  1. 3 svogūnai, supjaustyti griežinėliais*;
  2. 2 valg.š.  alyvuogių aliejaus;
  3. 20g pinijų ar graikiškų riešutų, stambiai sukapoti su peiliu ar kombaine su peiliais;
  4. 0,5 arb.š. druskos;
  5. Žiupsnis juodųjų pipirų;
  6. 0,5 arb.š. cinamono;
  7. Garnyrui: jogurtas su druska, troškintos daržovės.

Reikmenys: keptuvė, kepimo skarda, nebūtinai: kombainas su peiliais.

Paruošimas (30min darbo, bendras ruošimo laikas – 1val)

Ingridientus pagrindui sumaišyti ir kaip įmanoma geriau susmulkinti. Geriausia naudoti kombainą. Sudėti masę į skardą ir išlyginti taip, kad ji būtų 2cm aukščio. Padalinti masę į aštuonias lygias dalis ir jas šiek tiek atskirti viena nuo kitos. Aptepti ar apipurkšti viršų aliejumi. Kepti 30min, 190 laipsnių orkaitėj. Tuo metu įkaitinti aliejų keptuvėje ir sudėti svogūną. Kepinti 15min nuolat pamaišant, kol paruduos. Sudėti graikiškus riešutus ir prieskonius, pakepti dar kelias minutes. Patiekiant svogūnus uždėti ant kibbeh pagrindo. Valgyti su daržovėmis ir padažu (humusas ar jogurto padažas). Nėra autentiška, tačiau padažui skanu tiesiog sumaišyti turkišką jogurtą (galima įsigyti prekybos centre “Rimi“), druską ir džiovintas mėtas.

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti /  Pakeisti )

Google photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google paskyra. Atsijungti /  Pakeisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti /  Pakeisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti /  Pakeisti )

Connecting to %s

%d bloggers like this: