Indiškas vištienos plovas “Biryani“

“Labai gilus skonis, valgant vis nauji prieskoniai atsiskleidžia, minkštutė vištiena“. Biryani – vienas įspūdingiausių indiškų patiekalų, mėgstamas visoje Indijoje. Patiekale naudojama 15 indiškų prieskonių, o vištiena kepama savo sultyse, todėl yra tokia minkšta, kokios tikriausiai niekada nesate ragavę. Biryani dariau jau keletą kartu, vaišinsiu juo ir savo tėvus, kai atvažiuos į Vilnių, nes valgis nėra visiškai neįprastas – panašus į plovą. Receptas adaptuotas iš populiaraus indų šefo Sanjay receptų. Vietoj vištienos galite dėti ir avieną, ar netgi avieną ir vištieną kartu.

Kad pavyktų: svarbiausia patiekalo neprideginti, todėl kepant puodą įstatykite į keptuvę su vandeniu; jokiu būdu nekilnokite dangčio, nes patiekalas turi pasigaminti savo sultyse. Sudėtingumas: 4/5.

Indiškas vištienos plovas "Biryani"

Indiškas vištienos plovas "Biryani"

Pagaminta iš lietuviškos vištienos, prieskoninių žolelių, jogurto (*) ir rytietiškų prieskonių bei ryžių. 50% lietuviškų ingredientų.

Ingredientai (4 porcijos, kaina žmogui – 7Lt)

  1. 400g vištienos iš turgaus, supjaustyti kąsnio gabalėliais*;
  2. 1 stiklinė basmati ryžių;
  3. 0,5 arb.š. druskos;
  4. 1 svogūnas, susmulkinti ir pakepinti, kol paruduos aliejuje (nebūtinai)*;
  5. Sauja šviežių ar 2 arb.š. džiovintų žolelių (mėtos ir kalendra), susmulkinti*;
  6. Žiupsnis šafrano, įdėti į 4valg.š. verdančio vandens ir palikti pastovėti (nebūtinai).

Marinatas

  1. 2 česnako skiltelės, sutarkuoti*;
  2. 1 cm imbiero, sutarkuoti;
  3. 0,5 arb.š. juodų kumino sėklų (galima pakeisti įprastom);
  4. 3 valg.š. jogurto*;
  5. 3 valg.š. aliejaus*;
  6. 0,5 arb.š. aitriosios paprikos*;
  7. 0,5 arb.š. ciberžolės;
  8. 0,5 arb.š. druskos;
  9. 0,5 arb.š. maltos kalendros;
  10. 0,5 arb.š. malto kumino;
  11. 0,5 cinamono lazdelės;
  12. Sauja šviežių ar 2 arb.š. džiovintų žolelių (mėtos ir kalendra), susmulkinti*;
  13. 2 gvazdikėliai;
  14. 2 kardamonai (žalias ir juodas);
  15. 1 lauro lapas*;
  16. 1 muskato apvalkalas;
  17. 5 juodi pipirai;

Reikmenys: puodas, keptuvė.

Paruošimas (20min darbo, bendras ruošimo laikas – 1val 30min)

Ryžius užmerkti. Vištieną išmaišyti su marinato ingridientais. Ryžius ir vištieną atidėti 30min. Ryžius sudėti į puodą ir su vandeniu ir druska, užvirti ir virti ant mažos ugnies apie 7min, kol bus pusiau išvirę. Į švarų puodą dėti vištieną su marinatu, ant viršaus ploną sluoksnį ryžių, ant ryžių šafrano vandenį, pakepintus svogūnus ir žoleles, dar vieną sluoksnį ryžių ir vėl: šafraną, svogūną, žoleles. Puodą sandariai uždengti. Jei neturi sandaraus dangčio, po dangčiu padėkite rankšluostuką. Puodą įstatykite į keptuvę su vandeniu ir kepkite 30min. Tada puodą pastatykite tiesiai ant ugnies ir kepkite ant mažesnės nei vidutinė ugnies dar 10-15min.

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti /  Pakeisti )

Google photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google paskyra. Atsijungti /  Pakeisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti /  Pakeisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti /  Pakeisti )

Connecting to %s

%d bloggers like this: