Indija
Indijos virtuvė – viena labiausiai vertinamų ir mėgstamų pasaulyje. Svarbiausias Indijos virtuvės bruožas – prieskonių gausa. Daugiau apie indišką virtuvę – puslapio apačioje.
Pietums:
Desertas:
Užkandis:
* – paprastas patiekalas.
** – vidutiniškai sunkus patiekalas.
*** – sunkus patiekalas.
Svarbiausi Indijos virtuvės bruožai:
- Šioje virtuvėje naudojama tikriausiai daugiausiai prieskonių pasaulyje. Neretai vienam patiekalui gali būti naudojama net iki 10 prieskonių.
- Nemėgstantiems aštrumo, indiškas maistas dažnai atrodo pernelyg aštrus. Gaminant namie galima dėti mažiau aitriosios paprikos ar nedėti neretai nemėgstamos kalendros, kumino.
- Indijos virtuvėje galima rasti daug sočių ir skanių vegetariškų patiekalų su ankštiniais.
- Naudojama daug lietuviams įprastų daržovių: bulvės, morkos, kopūstai. Indiški patiekalai neretai primena lietuviškus, tik pagardintus indiškais prieskoniais.
- Indijos virtuvė labai skiriasi pagal regionus – šiaurėje maistas riebesnis, naudojama daugiau sviesto grietinėlės. Pietuose naudojama daugiau kokosų pieno, kokoso drožių, žuvies.
- Populiariausia mėsa – aviena, buivoliena, vištiena. Jautiena – nevalgoma.
- Indiški desertai – ypatingai saldūs, todėl lietuviškam skoniui dedama mažiau cukraus.