Indija

Indijos virtuvė – viena labiausiai vertinamų ir mėgstamų pasaulyje. Svarbiausias Indijos virtuvės bruožas – prieskonių gausa. Daugiau apie indišką virtuvę – puslapio apačioje.

Pietums:

Šiaurės Indijos vištiena “Murgh makhani”*

Šiaurės Indijos vištiena “Chicken Tikka”

Šiaurės Indijos pupelių troškinys “Dal Makhani”**

Šiaurės Indijos troškinys su žirneliais ir šviežio pieno sūriu “Mattar Paneer”

Pietų Indijos daržovių troškinys “Sambar”**

Nepalietiški ryžiai su lęšių sriuba "Daal Baht"*

Indiškos keptos bulvės “Sang Aloo”**

Pietų Indijos agurkų salotos*

Desertas:

Indiški ledai "Kulfi"*

Vakarų Indijos jogurto kremas*

Užkandis:

Indiškos mangų, avinžirnių ir svogūnų salotos*

* – paprastas patiekalas.

** – vidutiniškai sunkus patiekalas.

*** – sunkus patiekalas.

Svarbiausi Indijos virtuvės bruožai:

  • Šioje virtuvėje naudojama tikriausiai daugiausiai prieskonių pasaulyje. Neretai vienam patiekalui gali būti naudojama net iki 10 prieskonių.
  • Nemėgstantiems aštrumo, indiškas maistas dažnai atrodo pernelyg aštrus. Gaminant namie galima dėti mažiau aitriosios paprikos ar nedėti neretai nemėgstamos kalendros, kumino.
  • Indijos virtuvėje galima rasti daug sočių ir skanių vegetariškų patiekalų su ankštiniais.
  • Naudojama daug lietuviams įprastų daržovių: bulvės, morkos, kopūstai. Indiški patiekalai neretai primena lietuviškus, tik pagardintus indiškais prieskoniais.
  • Indijos virtuvė labai skiriasi pagal regionus – šiaurėje maistas riebesnis, naudojama daugiau sviesto grietinėlės. Pietuose naudojama daugiau kokosų pieno, kokoso drožių, žuvies.
  • Populiariausia mėsa – aviena, buivoliena, vištiena. Jautiena – nevalgoma.
  • Indiški desertai – ypatingai saldūs, todėl lietuviškam skoniui dedama mažiau cukraus.

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti /  Pakeisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti /  Pakeisti )

Connecting to %s

%d bloggers like this: