Tailandas

Tailando virtuvė – viena egzotiškiausių Azijos virtuvių. Daugiau apie ją – puslapio apačioje.

Tailandietiškas raudonasis vištienos karis*

Tailandietiškas žaliasis šparaginių pupelių karis*

Tailandietiška jūros gėrybių sriuba "Tom Yum"*

Tailandietiška moliūgų sriuba su kokosų pienu**

Tailandietiški kokosiniai ryžiai

* – paprastas patiekalas.

** – vidutiniškai sunkus patiekalas.

*** – sunkus patiekalas.

Tailandietiškos virtuvės bruožai:

  • Beveik visi naudojami produktai nėra auginami Lietuvoje: kokosai, cintrinžolės, laimai ir kt. Todėl tailandietišku maistu nereikėtų mėgautis pernelyg dažnai.
  • Savo skonių gausa tailandietiška virtuvė primena indišką, tačiau naudojami prieskoniai ir patiekalų skonis gan stipriai skiriasi.
  • Beveik nėra vegetariškų tailandietiškų patiekalų, tačiau galima modifikuoti esamus, nededant mėsos, o žuvies ar krevečių padažus pakeičiant druska.
  • Garsiausi tailandietiški patiekalai – žaliasis ir raudonasis kariai. Jie yra gaminami su atitinkamai žaliomis ir raudonomis aitriosiomis paprikomis ir yra labai aštrūs.
  • Tailandietiškos sriubos būna skaidrios rugščiai aštriai sūrios ar su kokosų pienu sūriai aštriai saldžios.

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti /  Pakeisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti /  Pakeisti )

Connecting to %s

%d bloggers like this: