Tailandas
Tailando virtuvė – viena egzotiškiausių Azijos virtuvių. Daugiau apie ją – puslapio apačioje.
* – paprastas patiekalas.
** – vidutiniškai sunkus patiekalas.
*** – sunkus patiekalas.
Tailandietiškos virtuvės bruožai:
- Beveik visi naudojami produktai nėra auginami Lietuvoje: kokosai, cintrinžolės, laimai ir kt. Todėl tailandietišku maistu nereikėtų mėgautis pernelyg dažnai.
- Savo skonių gausa tailandietiška virtuvė primena indišką, tačiau naudojami prieskoniai ir patiekalų skonis gan stipriai skiriasi.
- Beveik nėra vegetariškų tailandietiškų patiekalų, tačiau galima modifikuoti esamus, nededant mėsos, o žuvies ar krevečių padažus pakeičiant druska.
- Garsiausi tailandietiški patiekalai – žaliasis ir raudonasis kariai. Jie yra gaminami su atitinkamai žaliomis ir raudonomis aitriosiomis paprikomis ir yra labai aštrūs.
- Tailandietiškos sriubos būna skaidrios rugščiai aštriai sūrios ar su kokosų pienu sūriai aštriai saldžios.