Patarimai gaminimui
- Norint, kad svogūnai būtų ne tokie aštrūs salotose, juos reikia patrinti su druska.
- Kokosą lengva atidaryti prieš tai palaikius pusvalandį šaldiklyje. Patrankykite sunkiu daiktu (pvz. mėsos muštuku), jei po minutės kokosas neskyla, įdėkite dar pusvalandžiui į šaldiklį. Išorinis apvalkalas turi pradėti skilinėti ir trankant lengvai nusilupti, o vidinį reikės nuskusti daržovių skustuku.
- Kaip kepti aliejuje: pirmiausia 0,5min pakaitinti keptuvę, supilti aliejų ir kaitinti kol pradės drumstis, tada dėti kepinamus produktus.
- Kaip išvirti birius ryžius: į puodą įpilti 1,5 karto daugiau vandens nei ryžių, uždengti ir verdant nekilnoti. Iš pradžių užvirti vandenį (3min), tada sumažinti ugnį iki vidutinės, po 7 min sumažinti ugnį iki mažos ir virti dar 2 minutes. Laikantis tokių tikslių nurodymų, ryžiai bus tobulai birūs.
- Lietuvoje gan sunku rasti nesūrių pistacijų, tačiau galima nusipirkti sūrias ir pamirkius jas keliolika minučių vandeny naudoti kad ir desertams.
- Kopūstą patogiausia supjaustyti tarkuojant su plačiausia, sūrio tarka.
- Kaip padaryti patvarius koldūnus (angliškai):