Patarimai gaminimui

  1. Norint, kad svogūnai būtų ne tokie aštrūs salotose, juos reikia patrinti su druska.
  2. Kokosą lengva atidaryti prieš tai palaikius pusvalandį šaldiklyje. Patrankykite sunkiu daiktu (pvz. mėsos muštuku), jei po minutės kokosas neskyla, įdėkite dar pusvalandžiui į šaldiklį. Išorinis apvalkalas turi pradėti skilinėti ir trankant lengvai nusilupti, o vidinį reikės nuskusti daržovių skustuku.
  3. Kaip kepti aliejuje: pirmiausia 0,5min pakaitinti keptuvę, supilti aliejų ir kaitinti kol pradės drumstis, tada dėti kepinamus produktus.
  4. Kaip išvirti birius ryžius: į puodą įpilti 1,5 karto daugiau vandens nei ryžių, uždengti ir verdant nekilnoti. Iš pradžių užvirti vandenį (3min), tada sumažinti ugnį iki vidutinės, po 7 min sumažinti ugnį iki mažos ir virti dar 2 minutes. Laikantis tokių tikslių nurodymų, ryžiai bus tobulai birūs.
  5. Lietuvoje gan sunku rasti nesūrių pistacijų, tačiau galima nusipirkti sūrias ir pamirkius jas keliolika minučių vandeny naudoti kad ir desertams.
  6. Kopūstą patogiausia supjaustyti tarkuojant su plačiausia, sūrio tarka.
  7. Kaip padaryti patvarius koldūnus (angliškai):

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti /  Pakeisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti /  Pakeisti )

Connecting to %s

%d bloggers like this: